NOW (“Neihoff och Wallin”) grundades 1985 av Henrik Wallin och Per Neihoff och erbjöd elektronikutveckling. BitSim grundades 2000 av designingenjörer med fokus på mikroelektronik, dvs FPGA och ASIC. Senare lade de till tjänster för kretskort och programvara. År 2020 beslutade företagen att gå samman och 2021 flyttade teamen ihop i Kista för att bilda BitSim NOW.

På BitSim NOW utvecklar vi avancerade inbäddade system med sensorer och bearbetning för våra kunder, ofta utvecklar kameror, synteknik och edge computing.

Vi har en välutbildad och erfaren personal och ett välutrustat elektroniklabb. Vi har strukturerade utvecklingsmetoder, och med hjälp av vårt kvalitetssystem, utvecklar vi produkter och system som uppfyller kraven i fråga.

Med kunskap om vad som är tekniskt och ekonomiskt genomförbart, kan vi tillsammans med våra kunder utveckla lämpliga idéer och projekt med hjälp av den senaste tillgängliga tekniken.

Majoriteten av våra uppdrag utförs hos oss. Vi hanterar krävande utvecklingsprojekt med snäva scheman och arbetar nära leverantörer för att möjliggöra korta tillverkningstider. Vi hanterar också serieproduktion för en mängd olika kunder inom tillverkning, försvar och medicin.

Vi erbjuder även konsulttjänster för design- och programmeringsprojekt på plats. Vi arbetar också med utredningar, designgranskningar och systemarbete.

 

En del av Prevas

BitSim NOW är en del av Prevas AB, ett tekniskt konsultbolag som erbjuder lösningar och tjänster för många branscher. I vissa fall är Prevas lösningar specialutvecklade för ett specifikt segment. I andra fall kan lösningarna användas i flera branscher, men anpassas till en viss applikation, område eller ett visst kundbehov. För att göra skillnad hos kunderna är kompetens, dynamik och innovation viktiga områden.

För mer information se prevas.se.

Genomförda projekt

Mer om våra genomförda projekt, klicka här!

Företagsledning och Sälj

Anders Sivard, Philip Nyströmer (tidigare VD), Mikael Andersson, Niclas Jansson, Jan Rydén (VD).

Henrik Wallin

”Jag startade NOW tillsammans med Per Neihoff 1985. ”NOW” står ursprungligen för ”Neihoff och Wallin”. Under åren har vi genomfört 100-tals lyckade projekt med våra kunder som finns inom många industrisegment. Det gedigna kunnande och know-how som nu finns i NOW är unikt för branschen skulle jag säga.

Vid års-skiftet 2020/2021 gick både Per och jag i pension, och överlämnade firman i den nya ledningens trygga händer.”

Huvudkontor

Borgarfjordsgatan 13A
164 40 Kista
Tel 08 54 55 56 00
info@bitsimnow.com

Växjökontoret

Sandvägen 2
352 45 Växjö
Tel 0470 74 29 70