NOW (“Neihoff och Wallin”) grundades 1985 av Henrik Wallin och Per Neihoff och erbjöd elektronikutveckling. BitSim grundades 2000 av designingenjörer med fokus på mikroelektronik, dvs FPGA och ASIC. Senare lade de till tjänster för kretskort och programvara. År 2020 beslutade företagen att gå samman och 2021 flyttade teamen ihop i Kista för att bilda BitSim NOW.

På BitSim NOW utvecklar vi avancerade inbäddade system med sensorer och bearbetning för våra kunder, ofta utvecklar kameror, synteknik och edge computing.

Vi har en välutbildad och erfaren personal och ett välutrustat elektroniklabb. Vi har strukturerade utvecklingsmetoder, och med hjälp av vårt kvalitetssystem, utvecklar vi produkter och system som uppfyller kraven i fråga.

Med kunskap om vad som är tekniskt och ekonomiskt genomförbart, kan vi tillsammans med våra kunder utveckla lämpliga idéer och projekt med hjälp av den senaste tillgängliga tekniken.

Majoriteten av våra uppdrag utförs hos oss. Vi hanterar krävande utvecklingsprojekt med snäva scheman och arbetar nära leverantörer för att möjliggöra korta tillverkningstider. Vi hanterar också serieproduktion för en mängd olika kunder inom tillverkning, försvar och medicin.

Vi erbjuder även konsulttjänster för design- och programmeringsprojekt på plats. Vi arbetar också med utredningar, designgranskningar och systemarbete.

 

Mer om våra färdiga projekt, Klicka här!

BitSimNOW är ett dotterbolag till Vironova AB. Vironova är en leverantör av elektronmikroskop och mjukvaruprodukter för partikelanalys baserad på bildbehandling. Mer information om Vironova här.

Företagsledning och Sälj: Anders Sivard, Philip Nyströmer (VD), Mikael Andersson, Niclas Jansson, Jan Rydén.

 

 

 

Henrik Wallin

”Jag startade NOW tillsammans med Per Neihoff 1985. ”NOW” står ursprungligen för ”Neihoff och Wallin”. Under åren har vi genomfört 100-tals lyckade projekt med våra kunder som finns inom många industrisegment. Det gedigna kunnande och know-how som nu finns i NOW är unikt för branschen skulle jag säga.

Vid års-skiftet 2020/2021 gick både Per och jag i pension, och överlämnade firman i den nya ledningens trygga händer.”

 

Huvudkontor Växjökontoret
Borgarfjordsgatan 13A
164 40 Kista
Tel 08 54555600
info@bitsimnow.com
Sandvägen 2
352 45 Växjö
Tel 0470 742970