Utvecklare av programvara till inbyggda system

Vill du både arbeta som konstruktör och som teknisk teamledare? Önskar du arbeta på ett litet bolag där du har nära till beslut? Tycker du att det är roligt att arbeta som konsult, men önskar ändå en arbetsplats med kompetenta kollegor och nära samarbete? Nu söker BitSim NOW (BitSim AB och NOW Electronics AB under fusion) en ny medarbetare som kan designa morgondagens inbyggda system!

OM BITSIM NOW

BitSim NOW är ett designhouse som erbjuder utveckling inom elektronik, bildbehandling, programmering och mekanik för inbyggda system. Vi gör de flesta av våra uppdrag inhouse. Bolagen har idag 36 anställda och är i en expansionsfas. Vi har långa framgångsrika relationer med välkända företag inom den svenska industrin.
På BitSim NOW finns det duktig och senior kompetens. Vill du arbeta på en arbetsplats med högt i tak där nya tankar och idéer välkomnas? Då kan detta vara en mycket passande arbetsmiljö för dig.

ARBETSUPPGIFTER

Som utvecklare kommer du främst att arbeta med utveckling i olika typer av kundprojekt men ibland även stödja försäljningsprocessen som teknisk expert. Du kommer arbeta brett med inriktning mot inbyggda system, t.ex. förstudier, systemering och att implementera funktioner i C++ eller C-kod. Vi använder Linux i våra inbäddade system i allt större utsträckning. Konstruktionerna som företaget utformar används för industriella, medicinska och militära applikationer och är oftast i teknikens framkant.

Du kommer att:

  • Ta fram koncept för nya produkter och system
  • Ta fram MCU-baserade plattformar och utveckla programvara för specifika tillämpningar
  • Utveckla kommunikationslösningar för robusta industriella applikationer
  • Utveckla motorstyrningar
  • Implementera bildbehandling för kameror och signalbehandling för andra sensorer

VEM ÄR DU?

Du är civilingenjör inom datateknik/elektronik/teknisk fysik eller motsvarande och har minst 4 års erfarenhet av kvalificerat utvecklingsarbete inom inbyggda system. Du måste vara självgående med bra driv.

Efterfrågade kompetenser:

  • Erfarenhet av Linux i inbyggda system, som exempelvis Yocto, V4L (Video for Linux), GStreamer, drivrutiner, mm
  • Erfarenhet av hårdvarunära programmering
  • Utåtriktad personlighet och lätt att kommunicera
  • Problemlösare med djupt tekniskt intresse
  • Kunskap om elektronikhårdvara

Det är meriterande att ha bred erfarenhet av hela systemlösningar. Du har goda kunskaper i svenska och engelska då dokumentation och kundkontakter förekommer på båda språken.

VAD ERBJUDER VI?

En omväxlande roll där du får möjlighet att vara systemarkitekt och konstruktör och även teamleader beroende av intresse och erfarenhet. Vi arbetar i mindre team, med in-house projekt, helhetsåtaganden, state-of-the-art teknik och flexibilitet för de anställda. Vi jobbar nära affärerna och får därmed ett helhetsperspektiv. Uppdragen är dessutom av olika karaktär vilket erbjuder stor variation.

Ansökningar skickas till: career@bitsimnow.com

VILL DU VETA MER?

Frågor om tjänsten besvaras av VD Philip Nyströmer tel 08 – 525 223 59