Vi har utvecklat all elektronik till ett lånesystem för hyrcyklar. Idag kan man hyra dess cyklar i en av Europas storstäder. Vi specificerade och utvecklade både hård- och mjukvara för cyklarnas inbyggda system. Konstruktionen består bl.a. av spårningsfunktion, låshantering och flera kontrollfunktioner för hyrcykeloperatören.

Det unika med detta hyrcykelsystem är att cykeln kan parkeras var som helst istället för på angivna hyrcykelställ. Cykeln hyrs via en app i mobilen eller datorn. Appen ger besked om lediga cyklar och var de står. Hyrperioden bokas i samma app. Med hjälp av RFID-kortet, som finns i alla mobiler, låser man upp cykeln. Hyrcykeloperatören får information om var cyklarna finns, om någon cykel ligger ner, och hur fort de färdas. Med vår accelerometerfunktion får hyrcykeloperatören besked om cyklarna hanteras vårdlöst. Batteriet laddas med en inbyggd cykelgenerator eller en USB-laddare.

GPS tekniken är användbar i många sammanhang som kräver modern navigation, på land, i hav och i luften. Att t.ex. utrusta markmaskiner med GPS, monitor och kartprogramvara kan rationalisera bort mödosamma mätmoment vid produktion av infrastruktur så som när man uppför vägar eller byggnader. GPS kan också användas i konstruktioner som behöver en extremt noggrann tidsreferens.
GPRS (General Packet Radio Service) är en bra teknik i sammanhang som kräver en tillförlitlig och alltid tillgänglig datakommunikation.
GPS och GPRS tillsammans är utmärkta byggblock i t.ex. applikationer för exakt positionering, bästa tidsangivelse och datakommunikation i realtid.